Birds in Art

Vanaf 1976 organiseert het Leigh Yawkey Woodson Art Museum, Wausau WI, VS, de jaarlijkse tentoonstelling Birds in Art. In al die jaren heeft Birds in Art zich ontwikkeld tot de meest prestigieuze tentoonstelling van vogelkunst ter wereld.

Waren de deelnemers in het begin voornamelijk schilders en beeldhouwers van natuurlijke taferelen, de zogenaamde wildlife kunstenaars, heden ten dage is er ook ruimte voor werk dat buiten dat genre valt, zolang er maar veren aan het onderwerp zitten. Jurering is streng. Jaarlijks melden honderden kunstenaars over de hele wereld ongeveer 1000 werken aan, waaruit de jury, die jaarlijks wisselt, 100 werken selecteert voor de tentoonstelling.

De jury van Birds in Art selecteerde mijn werk in 2002, 2004, 2005, 2006 en 2012. Hieronder zijn de  geselecteerde schilderijen afgebeeld, samen met enkele impressies van de tentoonstelling.

Iona

Bestelcode: FOT05

Geselecteerd voor Birds in Art 2002.

Lees meer...

Impressie van de opening, met Iona op de achtergrond, en Sandra op de voorgrond. Fotograaf onbekend.

Jo Jannes

   Particuliere collectie

Geselecteerd voor Birds in Art 2004.

Lees meer...

Robin

   Particuliere collectie

Geselecteerd voor Birds in Art 2006.

Lees meer...

Impressie van de opening van Birds in Art 2006, alwaar Robin terugkijkt naar zijn bewonderaars. Op de voorgrond Raven Icon van Tony Angell.
© foto: Terry Miller

Suzume

Bestelcode: SUZ01

Geselecteerd voor Birds in Art 2012.

Lees meer...

Toos

   Particuliere collectie

Geselecteerd voor Birds in Art 2005.

Lees meer...

Impressie van de opening, met Toos in het trappenhuis.

© Foto: Willem H. Smith