Robbie

9 jan 2022  Nieuwolda

We hebben weer een tam Roodborstje in de tuin, net als in de winter van 2019-2020 (zie de openingsfoto op de homepage). We noemen hem Robbie. Hij vliegt naar je toe, houdt je gezelschap in de tuin en eet uit de hand. De gedachte dat het dezelfde vogel is als twee jaar terug, is verleidelijk, dus gaan we daar gewoon van uit. Hoe het ook zij, Robbie is een inspiratiebron om lekker in de weer te gaan met kroontjespen en inkt.

Oud en nieuw

1 jan 2022  Nieuwolda

Na oud en nieuw is het telkens de vraag welke vuurwerkvluchtelingen er nu weer uit de omringende dorpen in onze afgelegen tuin zullen neerstrijken. Maar zie, door het vuurwerkverbod bleef het rustig en hadden de vaste tuinmussen het rijk, en de voertafel, alleen.

Tot volgend jaar

27 sep 2021  Nieuwolda

Wat krabbels van Boerenzwaluwen boven het erf, zo'n 10 dagen geleden, nadat ze zich in de dagen ervoor hadden voorverzameld voor hun grote reis richting Afrika. De aantallen werden daarna steeds kleiner, vandaag alleen enkele groepjes stevig doortrekkend. We kijken nu al uit naar het rendez-vous, begin april volgend jaar.

Afscheid

1 sep 2021  Oldambt

Guusje, het Grauwe Kiekendiefjong, op de rand van haar nestkooi, een kwartier voordat ze op de wieken zou gaan, tot grote hoogte, om niet meer terug te keren. Je weet dat ze naar Afrika zal vliegen, maar het blijft een niet te bevatten prestatie.

Zeearend

29 aug 2021  Nieuwolda

Al enkele dagen zwerft er een Zeearend rond in de buurt van ons erf. Vanmorgen zat ie op randje tekenafstand, nog steeds meer dan een kilometer ver, op een geploegde akker achter het erf. Maar ondanks die afstand voelde je zijn majestueuze verschijning. Letterlijk en figuurlijk een vogel van formaat.