Ransuil

19 jul 2021  Nieuwolda

Een paar maal per jaar krijgen we bezoek van een Ransuil, die onze tuin uitkiest om 's nachts de Rosse Woelmuizen te belagen en overdag te rusten. Als ie de kans krijgt, want Huismussen en Merel weten hem te vinden. Het tekenen van een uil blijft lastig. Je kunt het vergelijken met portret tekenen. Er hoeft maar iets aan de onderlinge verhoudingen te mankeren of het lijkt nergens naar. We houden vol.

Paapje

10 jul 2021  Oldambt

Een ode aan een fijn vogeltje dat helaas te verfijnd is voor het ruwe Nederland. Toen ik nog in "ut West'n" woonde, was het Paapje een normale broedvogel in de duinen. Maar daar zijn ze volgens de broedvogelatlas inmiddels vertrokken, net zoals uit vele andere delen van het land. In dezelfde atlas is te lezen dat het noordoosten van het land een van de laatste bolwerken is, maar stel je daar niet te veel van voor. In de 17 jaar dat ik hier woon, was dit het eerste broedgeval dat ik in mijn omgeving zag.

Boerenzwaluw

9 jul 2021  Nieuwolda

Een pas uitgevlogen, jonge Boerenzwaluw, door de ouders geparkeerd in onze vlier. Kreeg regelmatig lekkers toegestopt. Gezellig gekwetter in de tuin.

Raaf

23 jun 2021  Dollardkwelder

Een gezinnetje met drie koters op de kwelder! Uit Duitsland? Of toch stiekem ergens in de polder gebroed? Geweldige vogels!