Afscheid

2021-09-01  Oldambt

Guusje, het Grauwe Kiekendiefjong, op de rand van haar nestkooi, een kwartier voordat ze op de wieken zou gaan, tot grote hoogte, om niet meer terug te keren. Je weet dat ze naar Afrika zal vliegen, maar het blijft een onbevattelijke prestatie.

Zeearend

2021-08-29  Nieuwolda

Al enkele dagen zwerft er een Zeearend rond in de buurt van ons erf. Vanmorgen zat ie op randje tekenafstand, nog steeds meer dan een kilometer ver, op een geploegde akker achter het erf. Maar ondanks die afstand voelde je zijn majestueuze verschijning. Letterlijk en figuurlijk een vogel van formaat.

Schuilen tegen de wind

2021-08-28  Oldambt

Guusje, het Grauwe Kiekendiefjong, maakte vanmorgen kennis met het verschijnsel harde wind. Niet zo fijn om op de rand van de nestkooi te zitten. Uiteindelijk landde ze naast de kooi in het stro, half verscholen achter een kleibult.

Guusje

2021-08-22  Oldambt

Guusje is enig kind uit een nest Grauwe Kiekendieven dat ik zelf mocht vinden. Dankzij goede ouders, betrokken beschermers en welwillende boer groeit ze als kool. Nog een weekje en we noemen haar Guus.

Grauwe Kiekendief

2021-08-19  Oldambt

Door het instorten van de muizenstand was het een moeizaam broedseizoen voor de Grauwe Kiekendief in het Oldambt. Maar dankzij een paar doorzetters onder de vogels, geholpen door de mensen van Werkgroep Grauwe Kiekendief en welwillende boeren, zijn er toch de nodige jongen uitgevlogen.